Barcelona bezienswaardigheden top 10

Steden

0 Comments

De Catalaanse hoofdstad, gelegen in het Noordoosten van Spanje aan de Middelandse Zee is een populaire bestemming voor een stedentrip met een groot aanbod aan attracties en bezienswaardigheden waarin Gaudi en Joan Miro een belangrijke rol spelen. Barcelona is de tweede stad van Spanje, echter is deze stad voor ons Nederlanders de eerste keus. In de zomer komen er veel toeristen naar Barcelona om te shoppen en genieten van de heerlijke Spaanse keuken.

Barcelona bezienswaardigheden top 10

 1. Sagrada Família
 2. Camp Nou
 3. Palau de la Música Catalana
 4. Casa Milà
 5. La Rambla
 6. Park Güell
 7. Port de Barcelona
 8. Plaça Catalunya
 9. Kathedraal Santa Eulalia
 10. Picasso Museum

1. Sagrada Família
Voluit genaamd Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família is een prachtige kerk, ontworpen door de enige echte Antoni Gaudi. Hij leefde 16 jaar als kluizenaar op de bouwplaats en nadat hij overleed door een tramongeluk, is hij begraven in een grafkelder onder La Sagrada Familia. Na zijn dood was er slechts 1 toren van de voorgevel klaar.

Sagrada Família kathedraal in Barcelona

Sagrada Familia betekent heilige familie. Het is een kerk die al een eeuwigheid in aanbouw is, maar tot op heden vandaag nog steeds niet af is. Verwacht word dat deze ergens in 2026 opgeleverd word. Sagrada Familia is een verzoeningskerk die alleen gebouwd mag worden doormiddel van donaties, vandaar dat de bouw zo lang duurt. Toch komen er jaarlijks miljoenen mensen op af. Boven in 1 van de torens heb je een schitterend uitzicht over practisch heel Barcelona. Lees meer…

2. Camp Nou
Bekend van voetbalclub FC Barcelona, met een capaciteit van bijna 100.000 plaatsen is Camp Nou het grootste stadion van Europa. Het is een toeristische trekpleister waar mensen van over de hele wereld komen kijken.

Camp Nou, stadion van FC BarcelonaHet complex werd ontworpen door de architecten Francesc Mitjans Miró en Josep Soteras Mauri, in samenwerking met Lorenzo García Barbón. Eigelijk was de naam van dit prachtige bouwwerk Estadi del FC Barcelona, echter stond het al snel bekend onder de naam Camp Nou, wat Het nieuwe veld betekend.

Ook als er geen wedstrijd gespeeld word is een bezoekje aan Camp Nou een belevenis. Neem een kijkje in het club museum vol bezienswaarigheden over de clubhistorie, laat je naam op het shirt van FC Barcelona drukken en loop in de voetsporen van Diego Maradona, Messi en Johan Cruyff.

Palau de la Música Catalana Barcelona

Operagebouw Palau de la Música Catalana in Barcelona

3. Palau de la Música Catalana
Dit is een concertgebouw in Barcelona, ontworpen door architect Lluís Domènech i Montaner. Het Palau de la Música Catalana, ofwel het Paleis van de Catalaanse Muziek is tussen 1905 en 1908 gebouwd. Deze is voornamelijk gefinancieerd door donaties van de elite van de stad. De Catalaanse elite en koorgemeenschap Orfeo Catala gaven Lluís Domènech i Montaner de opdracht om een uniek Catalaans gebouw te bouwen om hun Catalaanse muziek en cultuur te ondersteunen.

De buitenmuren zijn van rode steen, gesteund door pilaren, versierd met prachtig mozaiek. Op de hoek is een groot beeld van het Catalaans volkslied Miquel Blay te zien. Boven aan de facade zie je bustes van Beethoven, Bach en Palestrina.

Casa Milà (La Pedrera) Barcelona

Casa Milà (La Pedrera) in Barcelona

4. Casa Milà (La Pedrera)
Casa Mila is een van de bekendste architectuur van Antoni Gaudi, gebouwd tussen 1906 en 1912. Het gebouw valt op door zijn golvende buitenmuren die aan geen van de toen geldende architecturale vormen voldeed.

Het gebouw is destijds ontworpen voor het getrouwde stel Roser Segimon en Pere Milà i Camps en heeft geen dragende muren. Deze wordt gedragen door zuilen en draagbalken op een skelet van beton en staal.

Tijdens de bouw werd het huis ookwel La Pedrera genoemd (de steengroeve), omdat de gevel van kalksteen was. Het gebouw zorgde voor veel opschudding in de stad. Zo verschenen er satirische cartoonstrips over de verwarring van het gebouw bracht door het gekke ontwerp.

La Rambla

Boulevard La Rambla in Barcelona

5. La Rambla
Dit is een 1200 meter lange gezellige boulevard van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell in het hart van Barcelona. La Rambla was oorspronkelijk een droge rivierbedding die bij hevige regenval het water van de bergen naar zee leidde.

La Rambla is een essentieel verkeersknooppunt voor openbaar vervoer, zoals bushaltes, trein- en metrostations en is opgedeeld in 5 delen:

Rambla Canaletes – het jongste gedeelte met de fontein van Font les Canaletes
Rambla Estudis – vernoemd naar het vroegere academische 16e-eeuwse instituut Estudis Generals
Rambla St. Josep – Bezienswaardigheden o.a. palau de la Virreina, het Mercat de la Boquiria
Rambla dels Caputxins – Bezienswaardigheden o.a. Gran Teatre del Liceu, Hotel Oriente, Placa Reial
Rambla Santa Mònica – hier staat het Museo de Cera

Park Güell Barcelona

Park Güell in Barcelona

6. Park Güell
Dit park was een initiatief van Eusebi Guell, die het park als prive park wilde bij zijn bouwproject van 60 villas. De bouw van het park begon in 1900, echter is de bouw in 1914 gestopt toen duidelijk werd dat de verkoop van de villa’s niet voorspoedig zou verlopen. Uiteindelijk zijn er slechts 2 verkocht, waarvan Gaudi er 1 heeft gekocht. Hij heeft er 20 jaar gewoond en tegenwoordig huist hier het Gaudi museum.

Het park is groter dan 17 hectare en is geheel in modernistische stijl ontworpen. Omdat Park Guell op een berg staat, bestaat het uit verschillende verdiepingen. Toen Gaudi met de bouw begon, was het een braakliggend terrein zonder vegetatie en water.

Port de Barcelona haven

Port de Barcelona haven

7. Port de Barcelona
Ofwel Haven van Barcelona is de belangrijkste haven in Catalonie. In de haven zit het bestuur van de maritieme provincie Barcelona. Deze haven is even oud als de stad Barcelona zelf. De haven beschikt over 2 grote containerterminals met een aanlegkade van 3 kilometer en een diepte van 16 meter.

Het is de belangrijkste pasagiershaven aan de Middelandse Zee. Er varen vele veerboten naar onderandere de Balearen en Italie en er is veel cruisetoerisme. Het World Trade Center is ook gevestigd op pier 18.

8. Plaça Catalunya

Dit is een groot plein en 1 van de grootste verkeersaders centraal gelegen in Barcelona, waar buslijnen & metrolijnen bijeenkomen. Hier komen ook de wijken El Gótico, El Raval en l´Eixample samen. Aan beide zijden van dit plein vind je 2 grote winkelcentra. Aan de ene kant El Corte Inglés, vergelijkbaar met het warenhuis De Bijenkorf, en aan de andere kant El Triangle, waar onder andere de Franse mediaketen FNAC te vinden is

Plaça Catalunya is de Catalaanse benaming van het plein.

Kathedraal Santa Eulalia in Barcelona

Kathedraal Santa Eulalia in Barcelona

9. Kathedraal Santa Eulalia
De officiele naam van deze kathedraal is Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia. Dit betekent het Heilige Kruis en Sint Eulalia. Dit is de Gotische kathedraal van Barcelona, gelegen aan de Placa de la Seu en is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona.

De kathedraal van Barcelona is genoemd naar de Heilige Eulalia. Eulalia werd in 292 na Christus geboren in Merida, toen nog eigendom van het Romeinse Rijk. Haar ouders waren christenen en Eulalia werd christelijk opgevoed. In haar jeugdjaren beleefde de vervolging van christenen door de Romeinen een hoogtepunt.

10. Picasso Museum
Dit is het populairste museum van Barcelona en tevens het allergrootste Pablo Picasso kunstcentrum ter wereld. Met meer dan 4300 kunstwerken is dit museum goed vertegenwoordigd. De absolute uitblinker uit de collectie is Picasso’s interpetatie van Velazquez Las Meninas.

Het museum ligt in de wijk El Borne en bestaat uit 5 koopmanshuizen die onderling met elkaar verbonden zijn. De collectie is onderverdeeld in verscheidene zalen die elk een periode uit Picasso’s leven vertegenwoordigen.

Tot slot
Hebben wij jou nieuwsgierig gemaakt naar deze prachtige stad en lijkt het jou wat om er heen te gaan?

Stedentrip Barcelona v.a. €164

Goedkoop vliegen naar barcelona

Goedkope tickets barcelona

Stedentrip barcelona

Stedentrip Barcelona inclusief vlucht zoeken

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Close
Wij stellen het op prijs als u ons support
Door op 1 van de buttons te klikken, helpt u onze website beter te maken